ChemistryNL
Business Portal

ChemistryNL helpt mkb graag op weg.

Zoek je kennis om te innoveren, een innovatieve werkplek, hulp om te versnellen of om je business modellen circulair te maken. Ben je op zoek naar financiële middelen voor het uitbreiden of verduurzamen van je bedrijf of wil je jouw start-up in de spotlight zetten via onze Start-up Stage? Lees dan snel verder. Mocht je andere vragen hebben, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

Welkom op de Business Portal
door Tom van Aken.

Mkb ondernemingen zijn met hun innovaties de aanjagers van de economie. Of het nu startups, scale-ups of gevestigde bedrijven zijn; zij zien de kansen om maatschappelijke uitdagingen vast te pakken en er business cases van te maken. Vanuit ChemistryNL vinden we het daarom enorm belangrijk om de mkb’er in de innovatieve chemie te ondersteunen bij het vinden van kennispartners, nieuwe technologieën of financiële middelen.

Ik hoop dan ook dat de Business Portal van ChemistryNL je de weg zal wijzen. Mocht dat niet direct lukken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ik wens je goede zaken, waar ook wij als maatschappij de vruchten van mogen plukken.

Tom van Aken
Lid topteam Topsector ChemistryNL

Kennis om te innoveren

GoChem brengt mkb bedrijven in contact met partijen die kennis en kunde hebben om een innovatievraagstuk op te lossen. Denk aan vergroening en verduurzaming van de chemie, circulaire (biobased) grondstoffen en materialen, afval als grondstof, upcycling, klimaatneutrale brandstoffen, proces-efficiency, waterstof en elektrificatie van de industrie.

Bekijk onze innovatieve werkplekken

Veel kleine ondernemingen hebben baat bij een infrastructuur om hun business op te bouwen of om te laten groeien. ChemistryNL biedt in alle regio’s toegang tot hubs. Lees meer over onze Coci’s, iLabs en andere hubs in Nederland.

Gratis deskundige hulp om te versnellen

Startups en scale-ups worden door de innovatiemakelaars van ChemistryNL ondersteund bij hun innovatie uitdagingen. De ‘innovation agents’ kijken kosteloos vanuit hun specifieke expertise met ondernemers mee naar knelpunten, kennishiaten en kunnen mkb ondernemingen in contact brengen met geschikte partijen en financieringsinstrumenten om innovaties te versnellen.

Behoefte aan financiering?

Er bestaan veel regelingen voor mkb om je bedrijf te laten groeien of te verduurzamen. Hieronder een overzicht van de meest interessante regelingen voor mkb.

Kansen pakken met circulariteit

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

ChemistryNL
Start-up Stage

Met de ChemistryNL Start-up Stage zetten wij Start-ups in de spotlight! Bekijk de video’s van Caffe Inc., Relement, Synvenio, Regra, Photosynthetic, Sustainables, Veridis en Aerocount. Regelmatig worden er nieuwe video’s toegevoegd. Ben jij een chemische Start-up en heb je ook interesse om jouw bedrijf in de spotlight te zetten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van de Start-up Stage.

Deze video’s zijn een coproductie van Eyeopeners.nl van de KNCV en Start-up Stage van ChemistryNL.

Veridis

Bekijk hier de video van Wessel van der Woude van Veridis, een Start-up uit Eindhoven die een scan- en analysetechniek heeft ontwikkeld om de verschillende soorten plastic in afval te herkennen en zodoende ervoor te kunnen zorgen dat de verschillende plasticsoorten niet gemengd worden. Zo houden we minder afval over en meer nieuwe bruikbare plastics. Recycling 2.0 dus! Meer informatie over Veridis vind je op hun website

AeroCount

Bekijk hier de video van Beate Stevens van AeroCount, een Start-up uit Nijmegen die een manier heeft ontwikkeld om fijnstofdeeltjes in de lucht te meten. Inzicht in luchtkwaliteit! Meer informatie over AeroCount vind je op hun website.

Innovate & Connect
met Tom van Aken.

Juni 2022

We zijn begonnen met de oprichting van een Chemistry Start-up Round Table, een initiatief van ChemistryNL en VNCI. De eerste bijeenkomst met tien start-up bedrijven vond plaats bij Avantium, en…
Lees meer

Maart 2022

We zijn in de volgende fase van de Corona pandemie aangekomen, zodat we voorlopig afscheid kunnen nemen van mondkapjes, QR codes, continu testen en allerlei restricties. Door de oorlog in…
Lees meer

Oktober 2021

De economie in Nederland is weer booming, de AEX staat op recordhoogte, de arbeidsmarkt is hot, en de huizenmarkt zelfs too hot to handle. Een mooie tijd dus om te…
Lees meer

Schrijf je nu in voor de
maandelijkse nieuwsbrief.

  Abonneer je nu op ons
  YouTube kanaal.

  Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal, waar je kunt kijken naar:

  • de talkshows van InnovationHelixTV, over gezondheid en klimaatneutraliteit
  • video’s over circulaire kunststoffen en Human Capital Management
  • de innovatieverhalen van onze ‘Dutch Molecule’