Internationale regelingen

Op deze pagina bieden wij je een overzicht van mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Kijk altijd op de websites achter de links voor de meest recente en juiste informatie.

Women TechEU
Women TechEU, gefinancierd in het kader van het European Innovation Ecosystems-werkprogramma van Horizon Europe, is een gloednieuw initiatief van de Europese Unie. De regeling biedt eersteklas coaching en mentoring aan vrouwelijke oprichters, evenals gerichte financiering om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Women TechEU biedt: financiële steun aan het bedrijf in de vorm van een individuele subsidie ​​van 75 000 EUR ter ondersteuning van de eerste stappen in het innovatieproces en de groei van het bedrijf, Mentoring en coaching door de EIC Business Acceleration Services (BAS), in het kader van het nieuwe “Women Leadership Programme”, dat speciale netwerk- en pitching-evenementen omvat, de mogelijkheid om deel te nemen aan specifieke activiteiten georganiseerd door InvestEU en Enterprise Europe Network. Het op 13 juli gelanceerde proefproject ondersteunt een eerste cohort van maximaal 50 veelbelovende, door vrouwen geleide start-ups, te beginnen vanaf 2022.

Eurostars: subsidie internationale marktgerichte R&D
Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen of wilt u dat gaan doen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van Eurostars. Met de subsidie wordt snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven gestimuleerd.

Enterprise Europe Network (EEN)
Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Het Enterprise Europe Network bestaat uit meer dan 600 organisaties die actief zijn in ruim 60 landen. Deze organisaties vinden snel partners en informatie voor u, dankzij intensieve onderlinge contacten.

Partners for International Business (PIB)
Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Ondernemen in het buitenland is niet altijd makkelijk. U kunt te maken krijgen met handelsbarrières, onvoldoende kennis bij lokale overheden en bedrijven, of nadelige lokale wetgeving. Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat u sterker staat.

Terug naar het overzicht

Menu