ChemistryNL
Business Portal

ChemistryNL helpt mkb graag op weg.

Zoek je kennis om te innoveren, een innovatieve werkplek, hulp om te versnellen of om je business modellen circulair te maken. Ben je op zoek naar financiële middelen voor het uitbreiden of verduurzamen van je bedrijf of wil je jouw start-up in de spotlight zetten via onze Start-up Stage? Lees dan snel verder. Mocht je andere vragen hebben, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

Welkom op de Business Portal
door Tom van Aken.

Mkb ondernemingen zijn met hun innovaties de aanjagers van de economie. Of het nu startups, scale-ups of gevestigde bedrijven zijn; zij zien de kansen om maatschappelijke uitdagingen vast te pakken en er business cases van te maken. Vanuit ChemistryNL vinden we het daarom enorm belangrijk om de mkb’er in de innovatieve chemie te ondersteunen bij het vinden van kennispartners, nieuwe technologieën of financiële middelen.

Ik hoop dan ook dat de Business Portal van ChemistryNL je de weg zal wijzen. Mocht dat niet direct lukken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ik wens je goede zaken, waar ook wij als maatschappij de vruchten van mogen plukken.

Tom van Aken
Lid topteam Topsector ChemistryNL

Kennis om te innoveren

Heeft u een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzame chemie? Dan helpt GoChem u bij de realisatie ervan. Wij koppelen u aan organisaties, kennisinstellingen of bedrijven die over precies die know-how beschikken om uw idee verder te brengen. Ook helpen we u bij het vinden van financiële ontwikkelsteun en, wanneer u samen met een kennisinstelling werkt, is onze eigen KIEM GoChem-subsidie een interessante optie. Zo komt uw innovatieve idee sneller van de grond.

Bekijk onze innovatieve werkplekken

Veel kleine ondernemingen hebben baat bij een infrastructuur om hun business op te bouwen of om te laten groeien. ChemistryNL biedt in alle regio’s toegang tot hubs. Lees meer over onze Coci’s, iLabs en andere hubs in Nederland.

Gratis deskundige hulp om te versnellen

Startups en scale-ups worden door de innovatiemakelaars van ChemistryNL ondersteund bij hun innovatie uitdagingen. De ‘innovation agents’ kijken kosteloos vanuit hun specifieke expertise met ondernemers mee naar knelpunten, kennishiaten en kunnen mkb ondernemingen in contact brengen met geschikte partijen en financieringsinstrumenten om innovaties te versnellen.

Behoefte aan financiering?

Er bestaan veel regelingen voor mkb om je bedrijf te laten groeien of te verduurzamen. Hieronder een overzicht van de meest interessante regelingen voor mkb.

Kansen pakken met circulariteit

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

ChemistryNL
Start-up Stage

Met de ChemistryNL Start-up Stage zetten wij Start-ups in de spotlight! Regelmatig worden er nieuwe video’s toegevoegd. Ben jij een chemische Start-up en heb je ook interesse om jouw bedrijf in de spotlight te zetten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van de Start-up Stage.

Deze video’s zijn een coproductie van Eyeopeners.nl van de KNCV en Start-up Stage van ChemistryNL.

Torwash

Bekijk hier de video van Jan Pels van Torwash, een spin-off bedrijf van TNO dat met hun techniek de chemie van rioolslib verandert zodat er nuttige en circulaire producten ontstaan. Zo wordt onze wc een bron van groene chemicaliën! Meer informatie over Torwash vind je op hun website.

Paques Biomaterials

Bekijk hier de video van Rene Rozendal van Paques Biomaterials, een start-up uit Friesland die een alternatief ontwikkelde voor plastic dat geen microplastics creëert. Een natuurlijk alternatief voor plastic dus! Meer informatie over Paques Biomaterials vind je op hun website.

Innovate & Connect
met Tom van Aken.

No columns found.

Schrijf je nu in voor de
maandelijkse nieuwsbrief.

  Abonneer je nu op ons
  YouTube kanaal.

  Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal, waar je kunt kijken naar:

  • de talkshows van InnovationHelixTV, over gezondheid en klimaatneutraliteit
  • video’s over circulaire kunststoffen en Human Capital Management
  • de innovatieverhalen van onze ‘Dutch Molecule’