BLOG
Innovation Agents on a mission

Every month a ChemistryNL innovation Agent will give you an insight in their daily life (in Dutch).  Read the blogs of our Innovation agents: Martin van Dord, Caroli Buitenhuis, Anton Schotman, René Reijtenbagh, Eric van Sprang and Marco Tibaldi.

This month René Reijtenbagh tells all about his activities as an innovation agent.

Blog augustus 2022: Chemistry Ready for Equity program: Hulp en Workshops om beter voorbereid de kapitaalmarkt op te gaan

Als ondernemer (in de Chemie) wordt er veel van je verwacht. Onderscheidende technologie/kennis in disruptieve of incrementele innovaties in ontwikkeling, uitmondend allicht in octrooien, toepassingen, samenwerking in complementaire teams, business development, onderhandelingen en de financiering geregeld krijgen.  Dat vraagt op heel veel deelterreinen specifieke kennis, inzicht én er moet goed samengewerkt worden. Hier kunnen coaches een aanvullende rol vervullen. Zij brengen haar of zijn kennis, ervaring, expertise en netwerk in.

ChemistryNL heeft een team van dergelijke experts voor je op gelijnd, de zgn Innovation Agents. Zelf ben ik Innovation Agent op het gebied van business development gericht op het investering gereed krijgen van bedrijven voor private investeerders. In mijn dagelijkse praktijk valt het me op dat veel basiskennis onvoldoende aanwezig is. Heel efficiënt is dan om de gerichte kennis die nodig is aan te bieden in Workshops. Dit doen wij met het Ready for Equity program. Experts delen hun kennis en ervaringen in een programma en we hebben ervoor gekozen dat digitaal te doen. Dat scheelt ook veel reistijd.

De ervaring leert dat investeerders investeren in het team. Het beste team heeft de beste investeringspropositie.  Hoe zit dit eigenlijk met jouw team? Wat zijn de belangrijkste succesfactoren? Hoe goed kennen jullie elkaar en hoe complementair zijn jullie? Hoe is het team in unieke situaties van stress, aanpassing en nemen van moeilijke besluiten. In de Masterclass Teamaturity op 14 september aanstaande van 15.00 uur tot 16.30 uur komt dit aan bod.

Hoe werkt een dealclosing proces met private investeerders? Wat zijn de verschillende stappen en hoe bereid jij je daar op voor? Hoe waardeer je het bedrijf en hoe ziet een dealclosing proces er uit? Dat komt aan bod in de Masterclass Dealclosing met Business Angels op 20 september van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Wat zijn de juridische voorbereidingen die je moet treffen voordat je private investeerders benaderd en in onderhandeling gaat? Is een Non Disclosure Agreement nodig en wat moet er minimaal in staan? Waarvoor is een Letter Of Intent? En wat zijn de valkuilen in een Aandeelhouders Overeenkomst? Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom? Dit alles komt aan bod in de Masterclass Juridische aspecten van de dealclosing met private investeerders op 26 september van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Bijgevoegd de link voor het Chemistry Ready For Equity programma voor meer informatie en aanmelding.

Heb je feedback en hulp nodig om goed voorbereid de private kapitaalmarkt op te gaan, neem dan contact met mij op. Ik help je graag!

Contact René Reijtenbagh:
+31 6 289 09 185 | reijtenbagh@businessangelsconnect.nl | www.businessangelsconnect.nl

Gratis deskundige support om te versnellen
Meet the Innovation Agents

Menu