Columns

Juni 2021

Voor jullie ligt de tweede editie van Innovate & Connect, in een periode waarin we voorzichtig vooruit durven te kijken naar de periode waar we het ergste van de Corona pandemie achter ons hopen te laten. Als het je gelukt is om deze superlastige periode door te komen, dan moet je dat moed geven, want het is voor ondernemers een uitdagende periode geweest. Als je net opgerichte bedrijf ter ziele is gegaan of je kon er geen financiering voor vinden, dan vind je hopelijk de spirit om aan een nieuw avontuur te beginnen. We kunnen in Nederland wel wat leren van de Amerikaanse mentaliteit om een faillissement te zien als een fenomenale leerervaring in plaats van dat je er met schaamte op terugkijkt en dat het een volgende venture in de weg staat.

Enfin, als je op zoek bent naar die volgende start-up, dan hoop ik dat je je laat inspireren door starters die gebrand zijn om een impact te maken. Ondernemers die niet alleen financieel succesvol willen zijn, maar ook de ambitie hebben om een maatschappelijk probleem aan te pakken. Er zijn hele mooie voorbeelden van bedrijven die laten zien dat winst en impact goed met elkaar samengaan.

De chemische industrie wordt vaak gezien als een spin in het web van de economie: dat betekent ook dat chemie de oplossingen moet bieden voor een breed scala aan maatschappelijke uitdagingen, zoals het afkicken van fossiele grondstoffen, het reduceren van voedselverspilling, het oplossen van het plastic probleem, het vastleggen van energie in moleculen, het maken van batterijen zonder zeldzame metalen, en last but not least het ontwikkelen van vaccins en het maken van materialen voor betere mondkapjes. Stay safe!

Tom van Aken – Avantium
Topteam Chemie, mkb vertegenwoordiger 

Lees hier de Innovate & Connect juni 2021

Innovate & Connect nieuwsbrief
Onze Innovate & Connect nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar en wordt samengesteld door onze Innovatiemakelaars en Innovatiecentra. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden kan via e-mail. Klik hier.

Related categories:
Columns
Related articles:
Niets gevonden.
Niets gevonden.