Columns

Juni 2022

We zijn begonnen met de oprichting van een Chemistry Start-up Round Table, een initiatief van ChemistryNL en VNCI. De eerste bijeenkomst met tien start-up bedrijven vond plaats bij Avantium, en ik was zo onder de indruk van de energie en drive van de ondernemers die er rond de tafel zaten, het enthousiasme spatte er van af. Het doel is om een platform te creëren voor starters om te praten over belangrijke onderwerpen waar al deze bedrijven mee bezig zijn, zoals financiering, aantrekken en behouden van talent, samenwerken met kennisinstellingen, hoe om te gaan met IP en licenties, subsidie-instrumenten en overheidsregels. Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren waar startende ondernemers ervaringen kunnen uitwisselen over onderwerpen waar ze mee worstelen en elkaar kunnen inspireren en elkaar de goede kant op kunnen wijzen.

Met elkaar aan de praat blijven is erg belangrijk. We hebben de Covid-pandemie nog niet verwerkt of we zijn in een nieuwe fase van turbulentie terecht gekomen, de oorlog in Oekraïne, de exploderende prijs van energie, supply chains die ontregeld zijn en een overspannen arbeidsmarkt. Allemaal factoren waar je als ondernemer mee te maken krijgt, die je business kunnen raken, de bouw van je team kunnen verstoren en de volgende financiering kunnen verstoren. Belangrijk om je te blijven richten op de uitvoering van je businessplan, proberen je niet af te laten leiden, maar ook om realistisch te zijn hoe deze omstandigheden je tijdslijnen en plannen raken.

Als je interesse hebt om deel te nemen als startende ondernemers aan de Chemistry Start-up Round Table, meld je dan aan.

Lees hier de Innovate & Connect juni 2022

Innovate & Connect nieuwsbrief
Onze Innovate & Connect nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar en wordt samengesteld door onze Innovatiemakelaars en Innovatiecentra. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden kan via e-mail. Klik hier.

Related categories:
Columns
Related articles:
Niets gevonden.
Niets gevonden.