Columns

Januari 2021

Mijn eerste voorwoord voor Innovate & Connect schrijf ik terwijl we nog midden in de pandemie zitten, de meeste mensen vanuit huis moeten werken, we gillend gek worden van alle Teams en Zoom meetings en we ons realiseren hoeveel behoefte we hebben aan sociaal contact. Startende ondernemers kunnen meestal niet zonder.

Zij leven op menselijk contact, willen nieuwe ideeën horen en in contact staan met de buitenwereld om te zoeken naar nieuwe medewerkers, partners, klanten en investeerders.

Nu zijn er bedrijven die het juist heel goed doen nu de wereld plat ligt door lockdowns en reisbeperkingen, de beurskoersen van techbedrijven breken het ene na het andere record. Mijn eigen ervaring is dat deze tijden juist heel lastig zijn. Het is lastig om nieuw kapitaal te vinden voor startende bedrijven, klanten zijn door alle beperkingen nog moeilijker te bereiken en veel mensen willen niet overstappen naar een risicovolle start-up. Dus zitten heel veel start-ups en scale-ups in een overlevingsmodus. Logisch, want je wil niet dat je nieuwe bedrijf het slachtoffer wordt van Corona.

Gelukkig schijnt er licht aan het eind van de tunnel want vaccins zijn in aantocht. Des te belangrijker is het om samen te werken in innovatiecentra en gebruik te maken van een inspirerende omgeving waar je kan leren van andere starters en kan samenwerken met andere bedrijven. Ik wens jullie sterkte om deze crisis samen te doorstaan!

Tom van Aken – Avantium
Topteam Chemie, mkb vertegenwoordiger 

Lees hier de Innovate & Connect januari 2021

Innovate & Connect nieuwsbrief
Onze Innovate & Connect nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar en wordt samengesteld door onze Innovatiemakelaars en Innovatiecentra. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden kan via e-mail. Klik hier.

Related categories:
Columns
Related articles:
Niets gevonden.
Niets gevonden.