Innovation Agent
Martin van Dord – NRK

De NRK behartigt de belangen van de rubber- en kunststofindustrie (RKI). De omzet in 2018 bedraagt ​​€ 13,5 miljard, met zo’n 900 bedrijven waarvan 75% MKB. De werkgelegenheid is 50.000 en groeit licht. De RKI groeit al decennia met gemiddeld meer dan 3%. In de afgelopen jaren heeft de groei het BBP verdubbeld met 6%. De (indirecte en directe) export bedraagt ​​ruim 65%. Ruim 12% van de grondstofinput is kunststofrecyclaat.

De bedrijven leveren een breed scala aan modules en (eind)producten voor toepassingen in de industrie, handel, bouw, verpakkingsindustrie en consumentengebruik. Op het NRK zijn zo’n 400 bedrijven (60% van de omzet) geclusterd in 19 brancheverenigingen. Onder het motto “Duurzaam Ondernemen. Heroverweeg rubber en plastic producten! “Sinds 2000 geeft NRK prioriteit aan MVO en een gezond klimaat voor de aangesloten bedrijven. In onze visie moeten bedrijven en producten bijdragen aan duurzame ontwikkeling en passen in de evoluerende circulaire economie, bieden we veilige en gezonde arbeidsomstandigheden waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en bieden onze producten comfort aan de gebruikers en dragen ze bij aan hun welvaart en welzijn.

Als Industrieel Ontwerper heeft Martin van Dord meer dan 25 jaar ervaring met ondernemerschap, productontwikkeling en innovatiemanagement van producten (telecom, medisch) en instrumenten (energiebesparing en E-learning). Martin werkte de afgelopen jaren als innovatiemanager bij NRK Rubber & Plastics Industry en DPI Value Center. Naast de individuele begeleiding van bedrijven heeft hij een focus op het initiëren en opzetten van cluster- en ketenprojecten op thema’s als recycling, ketensluiting, biopolymeren &

composieten. Martin heeft een breed en diep netwerk in de Nederlandse polymeerketen van grondstof, ontwikkeling, verwerking, gebruik & recycling. Zowel van industrie als kennisinfrastructuur en een diep netwerk in de Europese onderzoeksinstituten op het gebied van polymeren.

Bekijk het interview met Martin van Dord over de samenwerking met @CIRCOnl op weg naar een #circulaire economie.

Contact opnemen met Martin van Dord
Neem contact op met Martin van Dord via: +31 6 23426593 | vandord@nrk.nl | www.nrk.nl

Lees hier de blogs die Martin heeft geschreven.