Eerste oproep voor projecten BioBased Circular geopend

Op 19 maart is de eerste oproep voor projecten geopend binnen het Nationaal GroeiFonds-programma Biobased Circular. BioBased Circular maakt de weg vrij om in Nederland over te schakelen op het gebruik van klimaatneutrale materialen. Het programma ontwikkelt een nieuwe bedrijfstak die onder andere plastics, kunststoffen en bouwmaterialen produceert die qua eigenschappen, aantrekkelijkheid en prijs kunnen concurreren met de huidige. Met één groot verschil: ze verruilen fossiele koolstofverbindingen voor plantaardige.

In totaal is 10 miljoen euro budget beschikbaar. Projecten kunnen worden aangemeld binnen het format van de MOOI-regeling van RVO.nl .

De oproep staat open voor projecten op het gebied van:

  • Duurzame biogrondstoffen: ontwikkeling van een of meer nieuwe biogrondstoffen voor de omzetting van chemische bouwstenen in polymeren.
  • Nieuwe generatie bouwstenen en biopolymeren: ontwikkeling van een nieuwe generatie bio-gebaseerde bouwstenen (zoals polyolen, dicarbonzuren of hydroxycarbonzuren) en daaruit polyesters.
  • Circulair ontwerpen van producten : (her)ontwerp van nieuwe producten op basis van biogebaseerde materialen voor sectoren zoals de bouw en interieur, textiel en verpakkingen.

Let op: vooraanmelding van een project is verplicht en kan tot 18 april. De definitieve aanvraag moet uiterlijk op 5 september worden ingediend.

Kijk hier voor alle informatie over de regeling.

Gerelateerde categorieën:
Nieuws
Gerelateerde artikelen:
Niets gevonden.
Niets gevonden.