Blog: Makelaar voor de Human Capital Agenda

Makelen en schakelen. Voor de innovation agents van ChemistryNL is het dagelijkse kost: het koppelen van ondernemers met een innovatief idee aan netwerkpartners of aan kennisinstellingen om het idee verder te brengen. Als human capital coördinator doe ik voor een deel vergelijkbaar werk: ook ik leg verbindingen. In mijn geval vaak tussen het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. En daar waar het bij de innovation agents draait om het vinden van verbindingen op vaak technisch of economisch vlak, draait het bij mij om mensen. Want de ménsen doen nieuwe kennis op en geven het door. Innovatie is mensenwerk!

De Human Capital Agenda (HCA) van ChemistryNL houdt zich bezig met het versterken van de link tussen onderwijs en de chemische arbeidsmarkt. Daarbij gaat om uitdagingen als: Hoe krijgen we voldoende studenten in (vooral) technische opleidingen zoals scheikunde? Hoe komen we binnen het chemische werkveld aan voldoende werknemers, met name op mbo niveau? En, aan de skills kant: wat moeten startende (chemie-) professionals kunnen? En wat moeten werkende professionals bijleren om de (chemische-) innovaties van de toekomst mogelijk te maken?

Neem contact met me op als je op zoek bent naar inspiratie, contacten en best practices op het gebied van human capital. Als je meer wilt weten over de HCA van ChemistryNL, neem dan eens hier een kijkje Hier vind je het jaarplan met de drie “connecting missions” waar de HCA aan werkt.  En natuurlijk ook het onderwijs-arbeidsmarkt dashboard dat ChemistryNL sinds 2017 jaarlijks update. Alle facts en figures over (chemie-)onderwijs en de (chemische) arbeidsmarkt zijn hier te vinden!

Onno de Vreede, HCA-coördinator ChemistryNL

Gerelateerde categorieën:
Nieuws
Gerelateerde artikelen:
Niets gevonden.
Niets gevonden.