HCA Talentenprogramma’s

De chemische industrie heeft talent nodig om de ambities van de sector waar te maken. Wie zijn of haar talent in de chemie wil ontwikkelen, kan deelnemen aan de talentenprogramma’s van ChemistryNL. Deze zijn beschikbaar voor studenten scheikunde, chemie, procestechnologie en analytische chemie, aan de universiteit of hbo. Bekijk onze video over talentontwikkeling:

De talentprogramma’s van ChemistryNL zijn een initiatief van ChemistryNL, COAST en ISPT. De afgelopen jaren is het ChemistryNL Talentenprogramma onder leiding van deze partijen succesvol uitgebreid naar een jaarlijkse presentatie aan ruim 100 hbo- en universitaire scheikundestudenten. Om meer studenten te laten kiezen voor een studie scheikunde en de instroom van gekwalificeerde scheikundigen naar het bedrijfsleven te vergroten, zijn de talentenprogramma’s van ChemistryNL opgezet.

De lat ligt hoog: om in aanmerking te komen voor een talentenprogramma moeten de schoolprestaties, motivatie en ambitie van een hoog niveau zijn. Daarnaast is een brede interesse belangrijk; scheikundebeursstudenten zijn immers rolmodellen en ambassadeurs voor de scheikunde.

Bekijk het aantal talentstudenten in onze arbeidsmarktmonitor.

ChemistryNL talentenprogramma’s

COAST

COAST organiseert twee programma’s voor excellente studenten met een curriculum gericht op Analytische Wetenschappen. ASTP, een samenwerkingsverband van COAST en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, is een driejarig talentprogramma voor mbo-BSc (HLO) studenten. ATLAS is een Honours Programma op masterniveau met de focus op Analytische Technologie. Het programma is bedoeld voor getalenteerde studenten die een tweejarige masteropleiding volgen aan Nederlandse Universiteiten.

  • COAST ASTP
    Studenten in het Analytical Sciences Talent Program (ASTP), het talentprogramma voor mbo-BSc-studenten gespecialiseerd in analytische chemie, krijgen 100 uur per jaar extra onderwijs, voeren uitdagingen en stages uit bij geaccrediteerde bedrijven en krijgen de afgelopen drie jaar ruime exposure in het analytische netwerk. jaar van hun opleiding. Studenten in het eerste jaar van hun HLO-programma kunnen zich aanmelden via de ASTP-pagina op de COAST website.
  • COAST ATLAS
    ATLAS is een Honours Programma op masterniveau met de focus op analytische technologie. Het programma is bedoeld voor getalenteerde studenten die een tweejarige masteropleiding volgen aan Nederlandse universiteiten. De mastertrack kan gericht zijn op analytische chemie of studenten kunnen een analytisch-chemiegerichte track creëren binnen een ander MSc-programma. ATLAS heeft als doel ambitieuze, enthousiaste industriële en academische professionals samen te brengen met gemotiveerde en getalenteerde ATLAS-studenten en alumni. ATLAS streeft ernaar een talent- en expertisenetwerk te creëren dat helpt bij het aanpakken van grote maatschappelijke uitdagingen. Meer informatie over het programma op de ATLAS pagina op de COAST website.

ISPT

Het Process Technology Talent Programme (PTTP) van ISPT is het talentenprogramma voor HBO-studenten dat zich richt op procestechnologie. Het doel is om getalenteerde studenten diepgaande kennis te bieden over procestechnologie en de nieuwste innovaties en hen een netwerk te bieden dat hun carrière versnelt. Het programma komt bovenop de HBO-studies en bestaat uit cursussen, industriebezoeken, industriële opdrachten, bezoeken aan congressen en bijeenkomsten van industriële experts. Lezingen worden verzorgd door vooraanstaande deskundigen van instituten, universiteiten en bedrijven uit heel Nederland.