Innovation agent
Caroli Buitenhuis – Green Serendipity

“Hoe gaan we ervoor zorgen dat onze verpakkingen en producten binnen onze ecosystemen gaan passen. Hoe zorgen we ervoor dat (micro)plastics geen schade toebrengen aan milieu en maatschappij en we onze planeet niet meer uitputten maar juist zorgen dat de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar zal zijn?

Dit is wat mij al bijna 20 jaar drijft en waarvoor ik mijn tijd en energie focus op duurzame innovatieve materialen die gebaseerd zijn op natuurlijke grondstoffen van boven de grond en die passen binnen de ecosystemen en circulaire economie. In de Bioplastics Hub in Amsterdam is al een overzicht te vinden van dat wat mogelijk is: welkom!”.

Green Serendipity is een adviesbureau gericht op bioplastics, biobased verpakkingen en circulaire concepten met de focus op duurzame keteninnovatie. Drijvende kracht achter Green Serendipity is Caroli Buitenhuis. Green Serendipity adviseert bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot het gebruik van hernieuwbare materialen voor verpakkingen en/of producten. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de groeiende behoefte bij retailers, brand owners en start-ups, maar ook de maakindustrie om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van biobased en circulaire productie en verpakking. Er wordt duidelijk antwoord gegeven op vragen als: welke hernieuwbare materialen zijn geschikt voor het maken of verpakken van mijn product, welke producenten kan ik hiervoor benaderen, hoe zit het met de afvalfase, hoe zit het met de barrière-eigenschappen of afdichtingsmogelijkheden, wat zijn de kosten of hoe kunnen de kosten worden terugverdiend etc.

Contact opnemen met Caroli Buitenhuis
Voor innovatievragen rondom bioplastics voor verpakkingen of producten of een bezoek aan de Bioplastics Hub in Amsterdam, kun je contact opnemen met Caroli Buitenhuis via info@greenserendipity.nl. Meer informatie over de activiteiten van Green Serendipity vind je hier.

Lees hier de blogs die Caroli heeft geschreven.